Întâlnire pentru identificarea unor soluţii de împădurire în localitățile argeșene

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

La inițiativa Gărzii Forestiere Ploiești, am participat în data de 13 iulie la o întâlnire cu primarii argeșeni pentru a analiza modalitățile de realizare a unor investiții în noi suprafețe ocupate cu păduri, finanțate prin PNRR.

Consiliul Județean Argeș a înțeles rolul pe care îl ocupă pădurea în protecția mediului și în domeniul sănătății populației. Astfel că am organizat această ședință tocmai pentru a găsi soluții optime de împădurire în localitățile argeșene.

Principala temă de din data de 13 iulie a vizat explicarea programului PNRR pentru împăduriri unde și unitățile administrativ teritoriale pot obține finanțări, dar mai ales persoanele fizice pe care, primarii, le pot îndruma să acceseze aceste fonduri.

O altă temă dezbătută, la solicitarea primarilor, a fost cea cauzată de problemele generare de atacurile urșilor în gospodăriile populației. În alte județe din țară se folosește deja acest instrument de extragere a urșilor periculoși fără să fie probleme. Toate discuțiile vor fi transmise către parlamentarii de Argeș pentru a se găsi soluții eficiente în plan legislativ.

O a treia discuție a fost cea legată de terenurile forestiere care în decursul timpului au fost lăsate de izbeliște, mai ales ca urmare a prevederilor Legii 18.

Multumesc tuturor celor ce au fost prezenți la această întâlnire!

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *