Județul Argeș este gazda Congresului Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare AGVPS

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Județul Argeș este gazdă Congresului Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, la un moment aniversar, la împlinirea a 100 de ani de la înființare AGVPS. Îl felicit pe Mihail Oprescu, președintele AGVPS Argeș pentru modul în care a organizat evenimentul, precum și pentru faptul că a avut inițiativa de a fi amfitrionul unui congres care este unul memorabil.

Asociația a fost recunoscută oficial prin Decret Regal în 1923. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de când, prin hotărârea Consiliului de miniștri, a fost instituționalizată Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor. În tot acest răstimp, au fost legiferate economia vânatului, vânătoarea, fondul cinegetic, protecția vânatului și a pescuitului.

Cu această ocazie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă aniversară dedicată unui secol de existență a AGVP, unul din exemplare fiind donate conducerii Asociației – președintelui Ovidiu Ionescu și președintelui executiv Mugurel Drăgănescu.

La acest congres au participat personalități de marcă: fostul premier Adrian Năstase, Arpad Sarkany, vicepreședinte al Consiliului Internațional de Vânătoare și Protecţie a Vânatului (CIC), foștii miniștri ai Agriculturii Ilie Sârbu și Adrian Chesnoiu, fostul ministru Florin Iordache.

Argeșul a fost reprezentat și de Ion Dumitru, primarul din Albota și președintele Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, și Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei de amenajare a teritoriului din Camera Deputaților, împreună cu care am avut mai multe demersuri pentru a se permite prin lege recoltarea de exemplare de urs astfel încât să revenim la un echilibru în natură și pentru a proteja cetățenii afectați de atacurile acestui animal, care trebuie și el protejat, dar nu în detrimentul oamenilor.

AGVP a fost primit și o distincție din partea CIC. De altfel, ca să vă dați seama de importanța și de tradiția vânătorilor și pescarilor din țara noastră în Europa, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor este unul din cei patru membri fondatori, în urmă cu 70 de ani, a Consiliului Internațional de Vânătoare și Protecţie a Vânatului!

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *