Ziua Arhivelor Militare

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a participat în data de 25 iulie la manifestările prilejuite de celebrarea Zilei Arhivelor Militare și aniversării a 50 de ani de activitate arhivistică militară în Pitești.

După cum se știe, în 1973, instituția a fost mutată de la Râmnicu Sărat la Pitești. În această perioadă, pe lângă activitatea cu caracter social, desfășurată prin soluționarea petițiilor, la Depozitul Central se lucrează și la digitalizarea documentelor.

La eveniment au participat și col. (rtr) prof. univ. dr. Petre Otu, președintele Comisiei Române de Istorie Militară, col. (rtr) prof. univ. dr. Alexandru Oșca, vicepreședintele Comisiei Române de Istorie Militară, dr. Constantin Buchet, președintele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, col. (rtr) prof. univ. dr. Ion Giurcă, Universitatea Hiperion din București, Prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, Universitatea Ovidius din Constanța, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, Cornel Popescu, manager Muzeul Judetean Arges, angajați și foști angajați ai Depozitului Central, veterani de război și oficialități din administrație.

Cu această ocazie, Marius Nicolaescu i-a oferit col. ing. Marian-Marius Olteanu, Comandatul Depozitului Central de Arhivă, o Plachetă de Excelență.

“Este o onoare și o bucurie pentru mine să reprezint, pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Județean Argeș la această sărbătoare a dumneavoastră, mai ales că anul acesta sărbătoriți un semicentenar, iar pentru noi, argeșenii, și în special piteștenii, reprezintă un lucru foarte important. Un popor care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții, spunea Nicolae Iorga. Iată că dumneavoastră, prin activitatea pe care o depuneți, tocmai acest lucru îl faceți – ne ajutați să ne cunoaștem părinții, părinții națiunii române, ceea ce ne face să fim mândri și să ne bucurăm de ajutor de acest lucru.

Arhivele Militare Naționale au contribuit în permanență la conservarea și valorificarea tezaurului Armatei României. Rolul acestora a fost și rămâne acela de a păstra documentele privind evoluția, rolul, tradițiile și simbolurile militarilor români, a celor care au luptat pentru integritatea și suveranitatea țării noastre.
Permiteți-mi ca, pentru lunga și buna colaborare pe care am avut-o la instituțional, între Consiliul Judetean Arges și Arhivele Militare Naționale Române, să vă oferim astăzi două Diplome în semn de recunoștință: una pentru pentru Asociația Culturală „Valeriu Florin Dobrinescu” și a doua Diplomă de Excelență care se conferă Depozitului central de arhivă “General Grigore Constandache” cu ocazia Zilei Arhivelor Militare și aniversării a 50 de ani de arhivistică militară în municipiul Pitești!” – Marius Nicolaescu vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.

“Consiliul Judetean Arges, de-a lungul timpului, a fost constant alături de noi. Vreau să menționez faptul că, anul acesta, am primit un sprijin substanțial în editarea volumelor pe care noi le lansăm astăzi oficial – Monografia Depozitului Central de Arhivă și volumul care cuprinde articolele pe care cei din sală le-au pregătit.

În semn de respect și mulțumire, vă oferim și noi o Diplomă de Excelență pentru Consiliul Județean Argeș ” – col. ing. Marian-Marius Olteanu, Comandatul Depozitului Central de Arhivă.

O Diplomă de Excelență din partea Depozitului Central de Arhivă a primit și managerul Cornel Popescu, pentru colaborarea pe care Muzeul Județean a avut-o cu instituția condusă de col. ing. Marian-Marius Olteanu.

Galerie FOTO AICI

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *