Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea, începând de anul acesta, noi corpuri.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea, începând de anul acesta, noi corpuri. Este vorba despre un corp nou P+4 și despre extinderea Ambulatoriului de Specialitate și extinderea Urgențelor, cele două fiind investiții din fonduri europene.

La extinderea Ambulatoriului de Specialitate vor fi deschise 12 cabinete medicale care vor fi moderne, cu toate dotările și utilitățile necesare. Aici stadiul execuției este la 85% și ne dorim ca până la jumătatea anului să recepționăm și acest ultim obiectiv.

Construcția a fost făcută într-un timp record dacă luăm în calcul că lucrările au început anul trecut.

La cel de-al doilea proiect pe fonduri europene, extinderea CPU, lucrările sunt aproape de finalizare. După cum vedeți, deja a fost instalată o parte din aparatura de specialitate, pentru că proiectul prevede nu doar extinderea, ci și dotarea. Cred că cel mai important aparat este acest Computer Tomograf care va fi destinat pacienților care sosesc la Urgențe astfel că, pe lângă faptul că vom putea crește fluxul de pacienți, vom putea scădea și timpul de așteptare pentru un diagnostic din simplul motiv că pacienții de aici, de la CPU, nu vor mai trebui să aștepte accesul la aparatul din cealaltă aripă a spitalului. De asemenea, prin acest proiect am urmărit și creșterea numărului de paturi la Primiri Urgențe cu 15 paturi.

Valoarea investiției de la extinderea CPU este de aproximativ 15 milioane de lei, în timp ce extinderea Ambulatoriului de Specialitate este de aproximativ 16 milioane lei.

Imagini VIDEO AICI.

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *